Declararea emblemei societatii

 

Pentru a afla pretul practicat de catre societatea noastra pentru operatiuni privind emblema societatii, acceseaza sectiunea TARIFE.

 

EMBLEMA UNEI SOCIETATI COMERCIALE

 

 

Ce este o emblema ?

Emblema unei societati este reprezentata de un insemn si/sau o denumire, care are rolul de adiferentia un comerciant fata de altii existenti pe piata.  Dacă emblema societatii cuprinde o denumire, firma va fi scrisă cu litere având mărimea de cel puţin jumătate din cea a literelor cu care este scrisă emblema.

Unde se inregistreaza o  emblema?

Emblema se inregistreaza la Oficiul Registrul Comertului din judetul in raza caruia societatea isi are sediul social. La fel ca si pentru denumirea societatii, si emblema se verifica sub aspectul anterioritatii. Pentru a putea fi inregistrata, o emblema trebuie sa se deosebeasca de alte embleme inregistrate in Registrul Comertului.

Cand putem inregistra emblema?

Emblema unei societati se poate inregistra odata cu inmatricularea societatii, cat si ulterior, pe toata durata existentei societatii. De asemenea, ea poate fi schimbata oricand pe parcursul desfasurarii activitatii.

Rolul emblemei

Pe langa rolul de a deosebi firmele existente pe piata, emblema poate fi folosita pe inscrisurile oficiale ale societatii, panouri, prospecte, etc

Marca sau emblema?

Protectia oferita de o emblema inregistrata la Registrul Comertului este mult mai slaba decat cea oferita de o marca inregistrata conform reglementarilor in vigoare. Marca inregistrata va avea intotdeauna intaietate, de aceea este indicat ca pe langa inregistrarea emblemei la Registrul Comertului, sa se procedeze si la inregistrarea ei  ca marca la Oficiul de Stat pentru Inventii Si Marci.

CONTACTEAZA-NE ACUM !


e-mail: infiintarifirmetimis@gmail.com

tel. 0723 107 110 


 


Ultimele cautari